Heroj

DOB: 5 godina

SPOL: mužjak

VELIČINA: srednji pas

KARAKTER: Ovaj pesek u tipu labradora imao je tužnu i potresnu priču koju ste mogli pročitati na našoj Facebook stranici. Dobio je ovo ime jer nas je sve fascinirao svojom nevjerojatno jakom voljom za životom i puuuno ljubavi koju je cijelo vrijeme čuvao u sebi. ❤️

Što moram znati o svom novom članu obitelji

Vjerujemo da svi znate priču po kojoj je Heroj dobio ime, no zaslužio je da se ta tužna i potresna priča ponovi, da ne ode u zaborav:

Heroj je 2 dana visio na ogradi, zakačen ogrlicom, i preživio. Da, dobro ste pročitali – prema našim saznanjima 2 puna dana je bio obješen za ogradu.
Kako je tamo dospio i zašto je toliko vremena trebalo da mu se pomogne – ne znamo.
Nakon ta 2 dana, koja su se Heroju vjerojatno činila kao cijela vječnost, naišli su dobri ljudi i pomogli mu. Skinuli su ga s ograde i kontaktirali lokalnu udrugu u Đakovu.

Uz pomoć cura iz đakovačke udruge, Heroju je pružena prva pomoć u veterinarskoj ambulanti nakon čega je doputovao u Zagreb. Prizor koji nas je dočekao kad smo ga upoznali je bio užasan. Vrat mu je cijelim promjerom bio urezan od ogrlice, s kojom je visio na ogradi.
Također na lijevom obrazu ima neobjašnjivu, jako duboku, ranu. Vjerojatno mu se žica od ograde urezala i u dio obraza, no ne znamo za sigurno.

Za Heroja je potom uslijedila operacija i strpljiv oporavak.
U niti mjesec dana se preporodio. Rane su sanirane te su ostali još ožiljci.

Ono što nas je fasciniralo kod ovog psa, osim njegove volje za životom i činjenice da je uopće preživio, jest njegov karakter.
Heroj je iznimno veseo pas, pas koji je mahao repom nakon svega, pas koji je dopuštao veterinarima pregled rana i dijelio im puse.

Heroj je u tipu labradora te mu je nešto najdraže na svijetu, naravno, hrana. Sve bi napravio za hranu 🙂
No, voljeli bismo mu naći dom u kojem mu se neće lako popuštati i gdje će aktivno voditi život i biti fit pas.
Trenutno se uči strpljenju pri hranjenju kao i polaganom, nehlapljivom jedenju hrane te bismo voljeli kad bi udomitelji nastavili vježbati s njime.
U principu se slaže sa svima, no moguće će na prvu izigravati frajera s muškim psima, tako da bi mu najviše odgovarao dom gdje će biti jedini pas.

Heroj ima oko 5 godina, kastriran je, cijepljen i čipiran te spreman osvojiti nečije srce.